vad strävar vi efter, egentligen?

Vad är det egentligen vi människor strävar efter? Strävar vi efter ett liv utan misstag, ånger och hat? Strävar vi efter en smal kropp, ett stort vitt leende med perfekta tänder och ett helt "perfekt" utseende? Strävar vi efter en värld där alla är likadana, ser likadana ut och tänker exakt likadant? Jag säger det igen: Vad är det egentligen vi människor strävar efter?

Vi får allt att låta så enkelt. Som om ett perfekt liv är när allt är just perfektMen vad är perfekt? Är det någon som egentligen vet det?
Är det perfekt när man inte har någonting att ångra under hela sitt liv? När man aldrig varit elak eller snackat skit bakom någons rygg? När man aldrig har ljugit någon rätt upp i ansiktet eller när man aldrig har sagt vad man egentligen tycker och tänker? När man aldrig har krossat någons hjärta eller själv fått sitt hjärta krossat? När man aldrig har haft något att gråta över? Är det perfekt?

Är det perfekt när man inte har ett enda komplex över någonting på sin kropp? När man är perfekt smal och har perfekta kurvor? Ärdet perfekt?

Det finns inte en enda människa som är perfekt. Inte en endaste person. Så varför strävar vi efter perfektion? Något som är helt omöjligt att nå. Jo, för att vi människor alltid vill ha det bättre än vad vi har det.

Jag vet inte riktigt var jag vill komma med den här texten, förutom att vi borde lägga mer energi på att leva livet fullt ut och ha roligt istället för att sträva efter något som är ouppnåeligt. Ett bra citat: "Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections." Så, sluta tänk på saker som kan bli bättre och börja tänk på hur bra du faktiskt har det. Ingen är perfekt men alla är bra på sitt sätt.

 

Lånade texten utav Lisa Svedman (klicka på namnet för att komma till hennes blogg) som även har skrivit texten.
Texten stämmer in så himmla bra, eller vad tycker ni mina läsare? :)
Sluta inte att äta!
Var stolt över att du är mullig om du är de!



Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se